Σε
κάθε Περιφέρεια υπάρχουν
επιτρεπόμενες και συνιστώμενες
ποικιλίες που για το
Βόρειο Αιγαίο, είναι οι κάτωθι:
(Υ.Α. 3534/96217/7-9-2015 “Ταξινόμηση οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου
και ποικιλιών σταφιδοποιίας”, Β
1995)
Α) ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΕΣ
Αθήρι λευκό
Ασύρτικο
λευκό
Λημνιό
(Καλαμπάκι, μόνο για
ν. Λήμνο)
μαύρο
Μανδηλαριά (Κουντούρα μαύρη, Αμοργιανό, Δουμπραίνα μαύρη) μαύρο
Μοσχάτο
Αλεξανδρείας λευκό
Μοσχάτο
άσπρο λευκό
Β) ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ
Αγιαννιώτικο μαύρο
Αυγουστιάτης μαύρο
Βάφτρα
(Βάψα) μαύρο
Βιδιανό λευκό
Κοτσιφάλι μαύρο
Μαυροτράγανο
μαύρο
Μπεγλέρι λευκό
Μοσχάτο μαύρο μαύρο
Ρητινό
μαύρο
Σαββατιανό
(Δούμπραινα άσπρη, Κουντούρα
άσπρη, Περαχωρίτικο, Σακέικο
) λευκό
Φωκιανό (Ερικαράς) μαύρο
Χιδηριώτικο (Καλλονιάτικο) μαύρο
Χιώτικο κρασερό μαύρο
Με κόκκινη σκιαγράφιση αναφέρονται οι ποικιλίες με
τις οποίες μπορεί
να παραχθεί κρασί ΠΓΕ (Προϊόν
Γεωγραφικής Ένδειξης) Λέσβος, εφόσον ο
αμπελώνας βρίσκεται σε υψόμετρο
μεγαλύτερο από 50μ.
Η φύτευση
των υπόλοιπων ποικιλιών
δεν επιτρέπεται.
Πηγή πληροφοριών: Αγροτική Υπηρεσία
Πηγή πληροφοριών: Αγροτική Υπηρεσία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου