Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ

Βρισκόμαστε στην αρχή της άνοιξης και οι εργασίες στους αμπελώνες της Ανεμώτιας ξεκίνησαν. Στον κάμπο, καθημερινά, οι συγχωριανοί μας αμπελουργοί με υπομονή, μεράκι και επαγγελματισμό επιδίδονται στις απαραίτητες εποχικές εργασίες.
Μέχρι στιγμής στον κάμπο της Ανεμώτιας δεν έχουν πέσει «κιραγιά» (παγετοί) ώστε να επηρεάσουν (κάψουν) τους φουσκωμένους κόμπους των κλημάτων. Τα κλαδέματα ολοκληρώνονται, ενώ ρίχνεται και το δεύτερο «χέρι» βιολογικού χαλκού, ώστε να προστατευθούν τα κλήματα από τους εχθρούς τους (Ακάρι, Περονόσπορο κλπ).
Οι βροχές φέτος ήταν πολλές και παρατεταμένες οπότε τα φρεζαρίσματα θα καθυστερήσουν. Φαίνεται ότι θα αναπτυχθούν πολλά αγριόχορτα και θα απαιτηθεί ο καθαρισμός των αμπελιών με τη χρήση χορτοκοπτικού ώστε στη συνέχεια να οργωθούν. Τουλάχιστον δύο οργώματα ένα στις αρχές Απριλίου και ένα στα μέσα του ίδιου μήνα, είναι η ελάχιστη δυνατή συμβολή του αμπελουργού στον αμπελώνα του..!

Ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας εύχεται σε όλους τους αμπελουργούς και στα μέλη του καλή δύναμη και καλή αμπελουργική χρονιά!!!

Υ.Γ Κουίζ για μυημένους…παρατηρήστε τις φωτογραφίες..!!! Ποιος είναι ο αμπελώνας στον κάμπο της Ανεμώτιας που οργώθηκε πρώτος για τη φετινή χρονιά..???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου