Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

6η Γιορτή Αμπελουργίας Ανεμώτιας Λέσβου 2022 - Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Την 6η Γιορτή Αμπελουργίας με τον ιδιαίτερο τίτλο “Κάλεσμα Μνήμης…” διοργανώνει στις 19 - 20 & 21 Αυγούστου 2022 ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος».

Το Φεστιβάλ Αμπελουργίας αποτελεί θεσμό και κατέχει εξέχουσα θέση στα πολιτιστικά δρώμενα της Λέσβου. Αυτό το τριήμερο η Ανεμώτια θα δονείται σε ρυθμούς γιορτής αναδύοντας αρώματα οίνου, πολιτισμού, επικοινωνίας και ζεστής φιλοξενίας..!!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια, λαογραφικές εκθέσεις, γευσιγνωσίες κρασιών, υπαίθρια έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, περιηγήσεις, θέατρο, χορό, μουσική κλπ. Παράλληλα το Φεστιβάλ δικτυώνεται με την Οικογιορτή Λέσβου σε κοινές δράσεις.

Οι εκδηλώσεις θα είναι η αφορμή για να συναντηθούμε και να θυμηθούμε…ώστε η μνήμη μας να συντονιστεί στις ανάγκες των καιρών μας.

Την «6η Γιορτή Αμπελουργίας 2022» διοργανώνει ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος» και υποστηρίζουν η Κοινότητα Ανεμώτιας, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ανεμώτιας, ο Εκπολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος Ατρόμητος Ανεμώτιας, η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας Λέσβου, ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαλοχωρίου ο ΔΡΥΣ, η Αλληλεγγύη Λέσβου και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λέσβος Χωρίς Πλαστικά.

Το πολιτιστικό τριήμερο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LEADER/CLLD ΛΕΣΒΟΥ, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και ως προς την μεταφορά των συντελεστών υποστηρίζεται από τις Ναυτιλιακές Εταιρείες Hellenic Seaways και Blue Star Ferries.

Χορηγός Επικοινωνίας Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής – ΟΛΣΑ.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου των πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου