Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ «Ο ΚΑΜΠΟΣ» - ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (12-08-2016)

Αγαπητοί συγχωριανοί, συγχωριανές και φίλοι μας, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζουμε στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «Ο Κάμπος».
Η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι σημαντική και μας δίνει δύναμη και κουράγιο στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας μας. Σας ευχαριστούμε όλους που είστε εδώ, από τον νεώτερο στον μεγαλύτερο.
Μαζί μας βρίσκονται οι:
Κος Προβέτζας Παναγιώτης, Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου.
Κος Βέρρος Ταξιάρχης, Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Καλλονής & Πέτρας.
Κος Μουτάφης Λευτέρης, Πάρεδρος Ανεμώτιας Λέσβου.
Κα Μαστέλλου Κονινιού Αλέκα, Πρόεδρος Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμώτιας.
Κος Χαλκοδαίμων Παναγιώτης, Πρόεδρος Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμωτισίων Αθήνας.
Κα Κουτρούπη Ελένη, Γραμματέας Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμώτιας
Είναι τιμή για εμάς που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μας και είστε απόψε εδώ. Προσδοκούμε την καλύτερη συνεργασία μαζί σας.
Έναν μικρό πρόλογο για το πως καταλήξαμε στη σημερινή ίδρυση του Συλλόγου.
Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ηφαίστεια της Λέσβου είναι αυτό της Ανεμώτιας. Ευδιάκριτος είναι ο κρατήρας του ηφαιστείου στις εσωτερικές παρυφές του οποίου είναι χτισμένο το χωριό μας. Το ηφαιστειακό υλικό που προήλθε από τις αλεπάλληλες ηφαιστειακές εκρήξεις δημιούργησε στη βάση του κρατήρα ένα πολύ εύφορο εδαφικό ορίζοντα που ευνοεί την καλλιέργεια του αμπελιού και αποτελεί σήμερα τον κάμπο της Ανεμώτιας. Έτσι η Ανεμώτια σε βάθος δεκαετιών είναι διάσημη για το επιτραπέζιο σταφύλι της και για την παραγωγή κόκκινων κρασιών υψηλών ποιοτικών επιδόσεων.
Τα τελευταία χρόνια στο χωριό μας παρατηρείται η ενασχόληση όλο και περισσότερων νέων σε ηλικία ανθρώπων με την αμπελουργία. Πιστεύουμε ότι η μετατροπή της ερασιτεχνικής ενασχόλησης με την αμπελουργία σε επαγγελματική θα μπορούσε να αποτελέσει μία εναλλακτική δραστηριότητα και πηγή εισοδήματος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού του χωριού μας.
Πραγματικά ο κάμπος της Ανεμώτιας αποτελεί ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα του χωριού μας που παραμένει σχεδόν ανεκμετάλλευτο. Έφτασε λοιπόν η ώρα αυτό το συγκριτικό μας πλεονέκτημα να το εκμεταλλευτούμε και να δώσουμε ώθηση στο χωριό.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψει και ο Σύλλογός μας που σήμερα ιδρύουμε και το καταστατικό του οποίου επικυρώνουμε.
Το μεγαλύτερο όπλο μας θα είναι η αλληλεγγύη και η σύμπνοια των μελών μας. Μπροστά στο συλλογικό συμφέρον είναι σίγουρο ότι θα παραμεριστούν προσωπικοί εγωϊσμοί και διαφορές.
Επιβάλλεται να δώσουμε μία ευκαιρία στο χωριό μας, το οφείλουμε τιμητικά στους παππούδες και πατεράδες μας, αλλά κυρίως το οφείλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας. Είμαστε νέοι, έχουμε όρεξη και επιθυμούμε τη συμπαράσταση, τις γνώσεις και τη σοφία των μεγαλύτερων.
Κλείνοντας, να ευχηθώ για την έναρξη αυτού του εγχειρήματος μας καλή αρχή, με την ελπίδα ότι γρήγορα θα φέρουμε θετικά αποτελέσματα για τα μέλη μας και για το σύνολο του χωριού μας.


Εκ μέρους των ιδρυτικών μελών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου